Ходът на ГЕРБ с номинирането за премиер на неврохирурга проф. Николай

...
Ходът на ГЕРБ с номинирането за премиер на неврохирурга проф. Николай
Коментари Харесай

Бедни, ми бедни, професор Габровски. Някои реакции за номинацията на неврохирурга

Ходът на ГЕРБ с номинирането за министър председател на неврохирурга проф. Николай Габровски общо беше избран като изненада. Появата на лекаря на " Дондуков " 2, с цел да вземе досието с първия мандат за сформиране на кабинет, се оказа непредвиден ход. Ето и някои от реакциите в обществените мрежи.
Преходът, разказан през присъединяване на лекари
" Нашият преход може да се опише през присъединяване на лекари в политиката. От патоанатом (Тренчев) през анестезиолог (Москов) до неврохирург (Габровски). Кой ще каже, че няма напредък? ", погледна по-общо на обстановката културолагът Ивайло Дичев.
" Трябваше да го пазят за третия мандат "
Според Георги Кадиев Габровски е трябвало да бъде непокътнат за третия мандат.

" Проф. Габровски в действителност е по-добра кандидатура от Меси и Де Мария, тъй като е задоволително далечен от политиката.

Но няма по какъв начин да мине.

По-скоро трябваше да го пазят за третия мандат. "
Добра вест ли е?
" Номинацията на известния неврохирург Габровски за министър председател от ГЕРБ е добра вест, единствено от позиция на обстоятелството, че към момента има известни и кадърни хора с готовност да се занимават с политика и публични каузи. Тук оставаме на втори проект дали първият ден в политиката следва да е на премиерския стол ", счита Евгени Кънев.



" Проф. Габровски е неврохирург - експерт на равнището на международния връх в своята област. Той е един от най-успешните мениджъри на българското опазване на здравето, водещ интелектуалец и държавник. Желая му триумф! ", написа политологът Огнян Минчев.

" Пак добре, че е неврохирург, можеше да е Лъчо Мозъка! ", шеговито коментира анализаторът Петър Чолаков в заиграване със специалността на Габровски.


" Бедни ми, небогати, проф. Габровски "
" Ей, какъв брой лекари отидоха на кино около ГЕРБ... Проф. Габровски е следващият в кохортата от лекари, дали непринудено (или пък не?!) личността и престижа си на ГЕРБ, с цел да бъдат хвърлени в огъня на едно варварско и изцяло безсмислено жертвоприношение, направено в обезверен опит да омилостивят гнева на демоса. Бедни ми, небогати, проф. Габровски...! Какъв тъкмо професионализъм претендирате, че притежавате, който ще ви помогне да се справите сполучливо със задачата да управлявате делата на страната на " кръстопътя на толкоз доста рецесии "?!! ", коментира психиатърът Владимир Сотиров.
" И св. Николай да бяха издигнали "
" Когато видях проф. Николай Габровски да получава мандата от Радев, първото съпоставяне, което изникна в съзнанието ми е с проф. Анастас Герджиков и последвалото отношение към него.

Или както сподели моят другар Юли Павлов: и свети Николай да бяха издигнали... ", счита журналистът Евгени Петров.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР